Pool Eesti Ehituse kvartalikasumist tuli Ukraina üksuste müügist

12. november 2008, 16:11

Eesti Ehituse kolmanda kvartali 72,8
miljoni kroonisest kasumist tuli ehituskontserni majandusaruande kohaselt ligi
pool (35,9 miljonit krooni) osaluste müügist tütar- ja sidusfirmades.

Eesti Ehituse juhatuse esimehe Jaano Vink tõdes, et tütar- ja sidusettevõtte müügist tulenev kasum on enamaltjaolt pärit Ukrainast . "Finantstulu kolmandas kvartalis tütar- ja sidusettevõtete müügist tuleb peamiselt VI Center, European House ja Baltic Development (leping sõlmiti aprillis, kuid raamatupidamislikult tulu kajastus kolmandas kvartalis osaliselt) osaluste müügist, kuid need summad on selgelt alla 50 miljonit krooni.

Ettevõtte kolmanda kvartali aruande kohaselt sõlmis Eesti Ehituse tütarfirma OÜ Eurocon ettevõtte osa ostu-müügi lepingu, millega võõrandati 8 protsendine osalus Ukraina kinnisvaraarenduse ettevõttes TOV V.I. Center. Tehingujärgselt on OÜ Eurocon osalus ettevõttes TOV V.I. Center 28%.

Juunis sõlmis aga Eesti Ehituse tütarettevõtja Eurocon Ukraine TOV aktsiate müügilepingu, mille kohaselt oli ta kohustatud maha müüma oma 10% suurune finantsinvesteering Ukraina äriühingus TOV European House. 30. septembriks olid müügilepingu kõik tingimused täidetud ning Eesti Ehitus oma osaluse maha müünud.

Jaano Vingi sõnul ei tule kõik Ukrainast teenitud kasum otse Eesti Ehituse aktsionäridele. "Näiteks Eurocon OÜ-s, kes kontserni Ukraina tegevust haldab, on Eesti Ehitusele kuuluv osa 63% - see tähendab et tütarettevõtete müügist saadud kasumist kuuluks emaettevõtte aktsionäridele 63%. Kontserni struktuuri mööda alla minnes on seal vähemusosanikke veel, kellega emaettevõtte aktsionärid peavad finantstulu „jagama“.

Eesti Ehituse emaettevõtte omanikele kuuluv kolmanda kvartali kasum ulatus 51,2 miljoni kroonini, mida on ligi 30% vähem kui aasta eest. Ehitusfirma müügimaht kasvas viimases kvartalis 14% ning ulatus 1,10 miljardi kroonini.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
12. November 2008, 16:11
Otsi:

Ava täpsem otsing