Eesti suurimate liigkasuvõtjate uued äriplaanid

13. november 2008, 09:53

Eesti suurimad liigkasuvõtjad hülgasid oma
laenuäri Eestis, et minna Euroopasse uute SMS-laenu väljastamisega tegelevate
firmadega suuremat kasumit küttima.

Siinse SMS-laenuäri ristiisade Toomas Allikase ja Aimar Jürimäe loodud ning raketina tippu tõusnud ettevõte läks täielikult tuntud "finantsperekond" Sosaare ning Krediidipanga endise tippjuhi Aivar Riimetsa valdusse, kirjutas Eesti Ekspress.

Lahutuse tulemusena tekkis ühe laenufirma asemele kolm ning lisaks veel üks investeerimispank ning kentsaka äriideega inkassofirma, mida hakkavad ajama Allikase ja Jürimäe.

Viimased tahavad praktiseerida võlgade kättesaamisel omapärast nippi ehk käia ja kimbutada (ettevõtte nimi on Kimbutaja Inkassoteenused OÜ) võlgniku lähedasi, sugulasi, jalgpallitreenerit, õpetajat- kõiki. „Näiteks kui rääkida vanaemale, mis võib lapsukesega juhtuda, kui ta raha ära ei maksa - see paneb asjad liikuma..." arvab Allikas.

Sosaartele ja Riimetsale jäi SMS Laen, mis muutus 21 miljoni kroonise kapitaliga aktsiaseltsiks.

Kolmas osaline Talis Toompere, kellel kärssab Tartus kahemiljonilise maksuvõlaga kinnisvarafirma Tootal, otsustas samuti laenuäri juurde jääda. Tema uus kiirlaenufirma kannab nime Credit Plus Baltic ja selle veebikülg on "valmimisel".

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
20. November 2008, 18:31
Otsi:

Ava täpsem otsing