Riik pakkus kaitsealuse maa ruutmeetri eest 12 senti

13. november 2008, 09:19

Riigi rahaseis on nii nigel, et enamik
maavahetajaid, kelle kaitsealused maatükid on riik ära osta lubanud, peavad
müügiga võib-olla kümmekond aastat ootama, kirjutab Maaleht.

Sel esmaspäeval tegi maa-amet varem vahetada soovitud looduskaitsemaade riigile ostmises avapaugu, kui järjekorras esimesena kirjas olev Lääne-Virumaa mees Tiit Reinhold sai lõpuks hinnapakkumise. Hind aga, mida riik Reinholdile Järvamaal Endla veekaitseala sihtkaitsevööndis asuva maatüki eest pakub, on naeruväärne – kasvav mets pluss maa ruutmeetri eest – 12 senti.

Riigi pakutud hind maatüki eest on ruutmeetri kohta väiksem kui sama maa pealt aastas makstava Natura metsatoetuse ruutmeetrihind. Samuti on see väiksem summast, millega Reinhold maa mitme aasta eest vahetustoimingu tarvis ära hinnati.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
14. November 2008, 16:05
Otsi:

Ava täpsem otsing