Üks küsimus: Kas saja päevaga võib saada kohtuotsuse?

ÄP 18. november 2008, 00:00

Ken Marti Vaher, riigikogu liige
Seadus näeb ka praegu ette, et kohtud peavad otsuseni jõudma võimalikult lühikese aja jooksul. On selge, et kohtumenetluse kiirus üksinda ei ole iseseisev väärtus, vaid seda tuleb käsitleda alati koos kohtuotsuse kvaliteediga, mis on siiski peamine väärtus.

Urmas Reinsalu, riigikogu liige
Õigusmõistmise kvaliteet ei tohi kannatada, aga mis puudutab tsiviilvaidlusi, siis ma arvan, et see on mõistlik eesmärk. Kindlasti ei saa kohtutele peale sundida, et saja päevaga peate hakkama saama.

Aivar Pilv, vandeadvokaat
Praeguse kohtusüsteemi ja kohtukorralduse juures on see teostamatu, kuigi on igati kiiduväärt ja meeldiks kõigile menetlusosalistele. See eeldaks menetlusseadustiku põhimõttelist muutmist ja kohtute töö ümberkorraldamist. Idee viia kohtumenetluse kulgu lühemaks on tervitatav, sest kahjuks on Eestis vastupidine tendents, et kohtumenetluse kestvus ainult pikeneb.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
24. November 2011, 17:49

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing