ÄP fototoimetus • 17. november 2008 • 1 min
Jaga lugu:

Üks küsimus: Kas saja päevaga võib saada kohtuotsuse?

Ken Marti Vaher, riigikogu liige

Seadus näeb ka praegu ette, et kohtud peavad otsuseni jõudma võimalikult lühikese aja jooksul. On selge, et kohtumenetluse kiirus üksinda ei ole iseseisev väärtus, vaid seda tuleb käsitleda alati koos kohtuotsuse kvaliteediga, mis on siiski peamine väärtus.

Urmas Reinsalu, riigikogu liige

Õigusmõistmise kvaliteet ei tohi kannatada, aga mis puudutab tsiviilvaidlusi, siis ma arvan, et see on mõistlik eesmärk. Kindlasti ei saa kohtutele peale sundida, et saja päevaga peate hakkama saama.

Aivar Pilv, vandeadvokaat

Praeguse kohtusüsteemi ja kohtukorralduse juures on see teostamatu, kuigi on igati kiiduväärt ja meeldiks kõigile menetlusosalistele. See eeldaks menetlusseadustiku põhimõttelist muutmist ja kohtute töö ümberkorraldamist. Idee viia kohtumenetluse kulgu lühemaks on tervitatav, sest kahjuks on Eestis vastupidine tendents, et kohtumenetluse kestvus ainult pikeneb.

Autor: ÄP

Jaga lugu:
Hetkel kuum Äripäevas

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt