Savisaar ei taha vabu kortereid

Enn Tosso 19. november 2008, 00:00

"Ühistu soovib näiteks majas remonti teha, ent linnale pole need kulud vastuvõetavad," põhjendas Savisaar, miks linn ehitas järjekordse munitsipaalmaja ajal, mil paljud korteriarendused seisavad tühjalt. "Müüme hoopis maha kõik linnale kuuluvad korterid," lisas Savisaar.

Kinnisvarahaldusega tegeleva Arkaadia Halduse tegevjuhi Toomas Laane sõnul pole põhimõttelist vahet, kas hallata tavalist korterelamut või munitsipaalmaja. Hoone halduskulud sõltuvad tema sõnul eelkõige maja tehnilistest iseärasustest ning elamu vanusest. "Kahel sarnasel uuel majal ei saa halduskulud väga erinevad olla," märkis ta.

Pindi Kinnisvarahalduse juhataja Mart Saldre kinnitas samuti, et haldaja jaoks pole olulist vahet, kas maja on ehitatud kohaliku omavalitsuse või erasektori tellimusel. "Osutatavate korrashoiuteenuste maht peab olema ikkagi kooskõlas elanike vajadustega, mis ei tohiks olla erinev vaid seetõttu, et ühed neist on soetanud eluaseme omavahenditest, teine saanud selle linnalt," ütles ta.

Saldre lisas, et linn saab küll oma kontrolli all olevas majas takistada ühistu moodustamist, kuid olulist efekti see ei anna, sest keegi peab vajalikud tööd ikkagi ära tegema.

Ehitusfirma Koger & Partnerid nõukogu esimehe Andres Kogeri sõnul võiks linn munitsipaalmajade ehitamise asemel osta arendajatelt tühje kortermaju. Terveid maju võiks osta, kinnitas Koger.

Ta lisas, et linnal poleks mõistlik osta üksikuid kortereid üksikutest majadest. "Küll aga oleks mõistlik osta terveid kortermaju," märkis Koger.

Ehitusettevõtja sõnul tasuks maju osta logistiliselt heal, ühistranspordiga kaetud alal, mitte juhuslikus kohas. "See aga eeldab planeerimist ning hättasattunud arendajad vaevalt sellise stsenaariumiga arvestanud on," möönis Koger.

Tallinna linnapea Edgar Savisaar avas eile Põhja-Tallinnas Erika tänaval 136 korteriga munitsipaalmaja. Hoone ehitustöödega tegi AS Facio Ehitus algust 2007. aasta augustis. Elamu kogupindala on 7285 m2, lisaks on seal umbes 130 m" ruume ühistegevuseks. Munitsipaalelamispinna ehitamine on olnud üks Tallinnas võimul oleva Keskerakonna lubadusi.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    24. November 2011, 17:50
    Otsi:

    Ava täpsem otsing