40minutilise hilinemise järel algas Reiljani istung

24. november 2008, 10:49

Koos Villu Reiljaniga kohtu alla antud
vandeadvokaadi Tarmo Silla kaitsja Üllar Talviste jõudis lumeolude tõttu täna
kohtusse ligi 40 minutit õigest ajast hiljem.

Kohtusaali tuli ka istungit läbi viiv kohtunik Märt Tomingas. Sellega on tänane istung alanud.

Süüdistuse kohaselt antud asjas nõudis Villu Reiljan keskkonnaministrina Tallinnas Rävala puiestee 8 kinnisasja müügi käigus vandeadvokaat Silla vahendusel ASi Wipestrex Grupp esindajalt Aivo Pärnalt 1,5 miljonit krooni pistist.

Uurimisandmetel saanuks Pärna äriühing pistise maksmise korral Rävala kinnisasja omandada soovitud tingimustel ning ühtlasi oleks tagastatud Wipestrex Grupilt ära võetud 31,5 miljonit krooni tagatisraha ning OÜ Realway tagatisraha 31,5 miljonit krooni. Kohtus keegi asjaosalistest ennast süüdi ei tunnistanud.

Varem selles asjas kohtus tunnistusi andnud Go Groupi omanik Marcel Vichmann tõdes, et Aivo Pärna käest küsiti 1,5 miljonit krooni, mis tema arvates pidi minema Rahvaliidu toetamiseks. "Pärn ütles, et tema käest küsiti 1,5 miljonit krooni ja ma arvan, et räägime Rahvaliidule andmisest," ütles Vichmann tookord.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
06. December 2008, 16:08
Otsi:

Ava täpsem otsing