Lumi segab Villu Reiljani kohtuistungi algust

24. november 2008, 10:25

Täna hommikul kell 10 algama pidanud
kohtuistung viibib seoses kohtualuse Tarmo Silla advokaadi Üllar Talviste
hilinemisega lumest põhjustatud ummikute tõttu.

Tarmo Silla sõnul viibib tema advokaat juba pikemat aega Tallinna kesklinnas, Eesti Televisiooni hoone juures ummikus ning tema kohtusse jõudmine võtab selle tõttu aega rohkem kui mõned minutid.

Villu Reiljani advokaat Aivar Pilv saabus kohtusaali õigeaegselt, kuid palus kohe luba minna Liivalaia kohtumaja ette hangedesse kinni jäänud ja teiste autode parkimist takistavat sõidukit välja kaevama.

Prokurör, Villu Reiljan, Aivo Pärn ja nende kaitsjad on kohal.

Kohtusaalis toimub lumenaljadele ja ilmastikuoludele keskenduv üldine vestlus.

Süüdistuse kohaselt antud asjas nõudis Villu Reiljan keskkonnaministrina Tallinnas Rävala puiestee 8 kinnisasja müügi käigus vandeadvokaat Silla vahendusel AS-i Wipestrex Grupp esindajalt Aivo Pärnalt 1,5 miljonit krooni pistist. Uurimisandmetel saanuks Pärna äriühing pistise maksmise korral Rävala kinnisasja omandada soovitud tingimustel ning ühtlasi oleks tagastatud AS-ilt Wipestrex Grupp ära võetud 31,5 miljonit krooni tagatisraha ning OÜ Realway tagatisraha 31,5 miljonit krooni. Kohtus keegi asjaosalistest ennast süüdi ei tunnistanud.

Go Groupi omanik Marcel Vichmann, kes on selles asjas varem kohtus tunnistust andnud, tõdes, et Aivo Pärna käest küsiti 1,5 miljonit krooni, mis tema arvates pidi minema rahvaliidu toetamiseks. „Pärn ütles, et tema käest küsiti 1,5 miljonit krooni ja ma arvan, et räägime Rahvaliidule andmisest,“ ütles Vichmann tookord.


Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
24. November 2008, 10:56
Otsi:

Ava täpsem otsing