26. november 2008 • 2 min
Jaga lugu:

SAS esitas ultimaatumi

SASi president Mats Jansson teatas kirjas peaminister Andrus Ansipile, et likviiduskriisi sattunud Estonian Air vajab hiljemalt pühapäevaks rahasüsti, mida SAS nõustub tegema vaid Eesti riigi osaluse saamisel lennufirmas.

Täna Brüsselisse kiirustanud majandus-ja kommunikatsiooniminister Juhan Parts ütles, et valitsuses ei ole teemat isegi arutatud.

„Ajakirjanduse vahendusel me kirjale ei vasta. Kirjale vastatakse kirjaga. Mis otsus… Kindlasti me ei müü. See ei ole üldse tõsiseltvõetav jutt. Pigem on ikkagi vastupidi. Aga ma saan rääkida siis, kui oleme mingisuguse otsuse kujundanud,“ rääkis Parts.Ta lisas, et homsel valitsuse istungil Estonian Airi saatus kõne alla ei tule.Peaminister Andrus Ansip lubas vastata küsimustele homme.

Kuigi Äripäevale vihjati, et pärast riigiosaluse ostu on SAS valmis siinse lennukompanii uuesti jalule aitama, kusjuures airBalticu asemel hakatakse siis arendama praegu hinge vaakuvat Estonian Airi, sellest kirjas juttu pole. Küll aga on teada, et paar nädalat tagasi palkas SAS Eestis endale abiks suhtekorraldusfirma.

Väidetavasti arutas valitsus teemat vahetult pärast kirja saamist, kuid tulemusteta.

Kui rahandusminister Ivari Padar ei tahtvat kuuldagi lennufirmasse 300 lisamiljoni süstimisest, siis majandus-ja kommunikatsiooniminister Juhan Parts muretses, sest Estonian Airis osaluse müümine tähendaks kohaliku lennunduse luigelaulu, vähemasti emotsionaalses mõttes.

Valitsus vaikis kirjast

Valitsusjuht Andrus Ansip ütles 17. novembril ERRi uudistele, et valitsusele ei piisa pelgalt Estonian Airi infost, et ettevõttele oleks vaja aktsionäride täiendavat kapitalisüsti suurusjärgus 300 miljonit krooni ning et samal ajal kavatsetakse ka lennukiparki välja vahetada.Sama päevaga on dateeritud ka SASi presidendi kiri Ansipile.Kolm päeva pärast kirja laekumist ütles majandusminister Juhan Parts Äripäevale, et mõelda võiks uue aktsionäride lepingu sõlmimisele, kus edaspidise käitumise põhimõtted kokku lepitakse.

Mis seisis SASi presidendi Mats Janssoni kirjas Andrus Ansipile ning mida ütles Äripäevale SAS Groupi investorsuhete asepresident Sture Stoelen, loe homsest Äripäevast.

Jaga lugu:
Seotud lood
Hetkel kuum Äripäevas

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt