28. november 2008 • 1 min
Jaga lugu:

Ansip: ootame SASilt pakkumist

Peaminister Andrus Ansipi sõnul seisab Estonian Airis enamusosalust omavale SASile saadetud kirjas kinnitus, et Eesti riik on avatud läbirääkimisteks ning ootab nende konkreetseid müügi- või ostupakkumisi.

"Vastuse sisu on selline, et oleme avatud läbirääkimisteks ja valmis kuulama nende pakkumisi selleks, et omandada praegu riigile kuuluv osa ja samas oleme ka avatud läbirääkimisteks, mis võiksid lõppeda SASile kuuluva osa äraostmisega Eesti Vabariigi poolt," ütles Ansip täna Vikerraadio saates "Peaministritund".

Ansipi sõnul sõltub kõik hinnast ja see on läbirääkimiste küsimus, vahendas ERR.

"Ma ei tahaks spekuleerida hindadega, aga kaks aastat tagasi võis Estonian Airi turuväärtus olla kolmveerand miljardit krooni ehk Eesti riigi osaluse väärtus võis olla 300 miljonit krooni," märkis Ansip.

Praegu on aga ettevõte teeninud kahjumit, turusituatsioon on märksa halvem, rahaturgudel olukord on väga kehv ja firma väärtus on väga olulisel määral kahanenud, möönis peaminister.

Ansipi sõnul tuleks kõigepealt Estonian Airi väärtus ära hinnata, korraldada turu-uuring ning siis saab langetada ka adekvaatse otsuse.

"Kindlasti ei sünni need otsused nii, et ühel päeval saadakse kiri ja siis nädala pärast olgu asi klaar kas müüakse või ei müüda. Nii kiiresti need asjad selliste summade juures kindlasti käia ei saa," sõnas ta.

Jaga lugu:
Seotud lood
Hetkel kuum Äripäevas

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt