Seli: mul pole plaani iseend hävitada

26. november 2008, 11:57

Võrreldes kümne aasta taguse ajaga oleme me
ettevõtja Neinar Seli sõnul rikkamad ja haritumad, praegune negativism ja turu
n-ö allarääkimine on talle vastuvõetamatu.

"Mulle on põhimõtteliselt vastuvõetamatu leviv negativism. Täna me tegeleme üksteise võidu turu allarääkimisega. Mul ei ole plaani iseend hävitada," ütles Seli reedel Äripäeva vahel ilmuvale Eesti ettevõtete TOP100 ajakirjale.

Võrreldes kümne aasta taguse kriisiga on Eesti inimesed tema sõnul oluliselt enam haritud ja rikkamad. "Kui riigi poolt vaadata, siis lähme järgmisse aastasse vastu kõige suurema riigieelarvega. Probleemid on olemas, kuid need on sektorite kaupa erinevad," kommenteeris Seli küsimust, millised valdkonnad-ettevõtted on järgmisel aastal edukad.

Kinnisvarasektor kukkus tema sõnul ära mitte täna, vaid juba poolteist aastat tagasi, hetkel on probleemid finantsturul ja turisminduses. Kui mõtleme endi kogemustele nende sektoritega ja tarbimisele, siis on konkurentsi teke ja mõningane kainestus Seli arvates igati tervitatav.

"Teenindamise asemel tuleb nüüd müügiga tegelema hakata. Järgmise aasta TOPi ees on küllap suhteliselt kõrgel kohal toiduaine- ja telekommunikatsioonisektor. Finantsasutuste marginaalid on kukkunud, kuid sellegipoolest usun, et leiame need üsna eesotsast," lausus Seli.

Eeloleva reedel ilmub Äripäeva koostatud ettevõtete TOP 100, mille võitja kuulutatakse välja neljapäeva hilisõhtul pidulikul ballil.

Esmakordselt avaldas Äripäev TOP100 edetabeli 1993. aastal, mil selgitati välja 1992. aasta 50 edukamat Eesti ettevõtet. 1994. aastal arvutati TOP100 juba metoodika põhjal, mis mõne muudatusega on kehtiv tänaseni. Iga teine ettevõte on selle aasta TOP100 üldtabelis uus. Eelmise aasta esisajast on tänavu tabelis alles 43 ettevõtet.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
26. November 2008, 14:00
Otsi:

Ava täpsem otsing