Nädalaga vajas tööõigusalast nõu 120 tallinnlast

09. detsember 2008, 10:59

Tallinn pakub elanikele linnavalitsuse
teenindusbüroos asuvas ettevõtja infopunktis tasuta tööõigusnõu ja möödunud
nädala tulemused näitavad, et vajadus tööõigusalase nõustamise järele on väga
suur, sest esimese töönädalaga teenindati ligi 120 abivajajat.

Tallinna abilinnapea Jaanus Mutli sõnul on nõustatavate üldarvust töötute arv hetkel õnneks suhteliselt väike. „Kuid paljud neist võivad lähiajal jääda töötuks, sest töölepingud lõpetatakse selle aasta detsembris või järgmise aasta jaanuaris. Töölepingu lõpetamise küsimustega meie poole pöördunud inimeste jutust ja vastustest selgus, et kuigi tegelikkuses on tegemist kas koondamissituatsiooniga või tööandja maksejõuetusega, soovivad tööandjad töölepinguid lõpetada tavaliselt aga hoopis teistel alustel,“ selgitas Mutli. „Esimese nädalaga sai linna tasuta tööõigusalast nõu 118 kodanikku. Põhiteemadena saab välja tuua töölepingute lõpetamise erinevatel alustel, sealhulgas koondamine, saamatajäänud palga ning erinevad hüvitised, vajaduse tööturuteenuste järele ja palju teisi erinevaid küsimusi.“

Enimkäsitletud tööõiguse alased punktid olid töölepingu lõpetamine töötaja algatusel (TLS § 79), poolte kokkuleppel (TLS § 76), aga ka töötaja algatusel tööandjapoolse lepingutingimuste rikkumisel või seoses muudatusega töökorralduses (TLS § 82 lg.1). „Kaks esimest neist jätavad töötajad ilma võimalusest saada töötuskindlustuse hüvitist,“ märkis Mutli. „Kui võrrelda eelmist kuud üleeelmisega ehk siis novembrit oktoobriga, siis on pealinna töötute arv kasvanud üle 1000 inimese võrra, mistõttu on nimetatud linnapoolne tasuta tööõigusabi praeguse kehva majandusolukorra kontekstis äärmiselt vajalik ja tänuväärne ettevõtmine.“

Tööõigusalased konsultatsioonid algasid Tallinna Linnavalitsuse infosaalis ettevõtja infopunktis alates 1. detsembrist.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
09. December 2008, 10:59
Otsi:

Ava täpsem otsing