ÄP 5 aastat tagasi: Keskpank kavandab laenubuumi ohjeldamist

ÄP 10. detsember 2008, 00:00

Juba aasta otsa on majanduse ülekuumenemise ja laenuralliga võitlust pidanud Eesti Pank. Eraisikute laenud on kasvanud ligi 40% aastas, peamiselt eluasemelaenude tõttu. See on keskpanga seisukohalt liiga kiire ja ta tahab reguleerida finantssektorit. See tähendab pankadele täiendavate nõudmiste kehtestamist, nt kohustuslike reservide määra või laenuvõtjate omafinantseeringu määra suurendamist. Turg kardab Eesti kinnisvaramulli lõhkemist. Keskpanga seisukohta jagavad Hansapank ja Ühispank. Turu jahutamist ei pea otstarbekaks Sampo ja Nordea Pank.

Hetkeseis: Praegu ei pea kommertspankadele rangemaid tingimusi meelde tuletama, oodatakse, et pangad muutuksid leebemaks.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    06. December 2011, 19:34
    Otsi:

    Ava täpsem otsing