Artikkel
 • Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Finantsinspektsioon määras SEB-le 300 000kroonise trahvi

  Finantsinspektsioon tuvastas, et SEB Pank on likviidsusfondi turustamisel korduvalt ja süsteemselt rõhutanud saadavat kasu, seejuures riske välja toomata, teatas finantsinspektsioon.
  "Julgus tehtud vigu tunnistada on pigem tugevus ning me oleme saanud klientidelt positiivset tagasisidet probleemi kiire ja korrektse lahendamise eest," kommenteeris SEB kommunikatsioonijuht Silver Vohu. Ümberhindluse tõttu raha kaotanud kliendid said hüvitise kätte vahetult pärast vastava otsuse tegemist oktoobri lõpus, lisas ta.
  "SEB analüüsi järgi ei olnud mõnel juhul informatsioon, mis anti likviidsusfondi investeerinud klientidele, vastavuses panga kõrgete nõudmistega tooteinformatsiooni selguse osas," lausus Vohu.
  Kui enne ümberhindamist oli fondi maht veidi üle 1,3 miljardi krooni ning osakuomanikke oli 3161, siis 12. novembri seisuga oli fondi maht langenud alla 421 miljoni krooni ning kliente oli alles jäänud vaid 1777. Vohu sõnul pole inimesed likviidsusfondi skandaali tõttu panka vahetama asunud. "Klientide liikumine pankade vahel toimub kogu aeg," lisas ta.
  Swedbanki esindajad polnud nõus oma konkurenti puudutavat teemat kommenteerima. Samas märkisid nad, et Swedbanki fondid on finantsinspektsioonilt saanud trahvi ühel korral.
  "Meie fondid on finantsinspektsioonilt trahvi saanud ühe korra, seda aruandlusega hilinemise eest, mis ei puudutanud kuidagi meie kliente. Summa oli 15 000 krooni," ütles Swedbanki pressiesindaja Kristi Künnapas.
  "See, et investeerimisega kaasnevad riskid, on tavapärane. Finantstoodete müümisel ei tohi aga juhtuda seda, et neid müüakse eksitavalt. Panga jaoks on seadusest tulenev kohustus saadava võimaliku kasu kõrval anda klientidele ülevaade investeeringuga seotud riskidest," kommenteeris SEB trahvimise otsust finantsinspektsiooni juht Raul Malmstein.
  Autor: Kaisa Tahlfeld
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Henn Sarv: mõttetu hinnaga elektrit ei pea ostma
Kui sõltud elektri börsihinnast, lülita vool täna tunniks ajaks välja - mõttetu hinnaga pole mõtet elektrit osta, kirjutab IT-koolitaja Henn Sarv.
Kui sõltud elektri börsihinnast, lülita vool täna tunniks ajaks välja - mõttetu hinnaga pole mõtet elektrit osta, kirjutab IT-koolitaja Henn Sarv.
Balti aktsiaturud võtsid pangaaktsiate mõjul kolmapäeval suuna allapoole
Balti aktsiaindeks kolmapäeval langes, kui viimaste päevade vedurid tulid hinnas allapoole. Langus oli põhjustatud Euroopa aktsiaturgude langusest ning sellest, et viimase kuu aja hinnaralli on investoreid pannud küsima, kas selline hinnatõus saab veel jätkuda, arvestades üldist majanduse olukorda?
Balti aktsiaindeks kolmapäeval langes, kui viimaste päevade vedurid tulid hinnas allapoole. Langus oli põhjustatud Euroopa aktsiaturgude langusest ning sellest, et viimase kuu aja hinnaralli on investoreid pannud küsima, kas selline hinnatõus saab veel jätkuda, arvestades üldist majanduse olukorda?
Reaalajas börsiinfo
Kui juhid, siis tee seda hästi
Juhi töö on raske. Loomulikult mitte füüsiliselt, vaid vaimselt ja eelkõige emotsionaalselt. Vastutus ja pinge on suur. Uuringud näitavad, et 50-70% sellest, kuidas töötajad tajuvad organisatsioonis valitsevat õhkkonda, sõltub ühe inimese-liidri-tegevusest.
Juhi töö on raske. Loomulikult mitte füüsiliselt, vaid vaimselt ja eelkõige emotsionaalselt. Vastutus ja pinge on suur. Uuringud näitavad, et 50-70% sellest, kuidas töötajad tajuvad organisatsioonis valitsevat õhkkonda, sõltub ühe inimese-liidri-tegevusest.
Väikepruulijad pettusid valitsuses: see on näkku sülitamine
Väikestes õlletootjates tekitab vimma, et uue valitsuse tulekuga on jäänud toppama eelnõu, millega lubati tõsta väikeste õlletootjate õlleaktsiisi piirmäära. Rahandusministeerium soovitab väikeettevõtjatel taotleda teisi soodustusi.
Väikestes õlletootjates tekitab vimma, et uue valitsuse tulekuga on jäänud toppama eelnõu, millega lubati tõsta väikeste õlletootjate õlleaktsiisi piirmäära. Rahandusministeerium soovitab väikeettevõtjatel taotleda teisi soodustusi.
Elektrilevi saab 8 miljonit elektri mikrotootjate võrku ühendamiseks
Elektrilevi saab 8 miljonit eurot lisainvesteeringuteks ja mikrotootjate võrku ühendamiseks, selleks sõlmisid lepingu majandusminister Riina Sikkut ja Elektrilevi juhatuse esimees Mihkel Härm.
Elektrilevi saab 8 miljonit eurot lisainvesteeringuteks ja mikrotootjate võrku ühendamiseks, selleks sõlmisid lepingu majandusminister Riina Sikkut ja Elektrilevi juhatuse esimees Mihkel Härm.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.