Finantsinspektsioon määras SEB-le 300 000kroonise trahvi

Kaisa Tahlfeld 17. detsember 2008, 00:00

Finantsinspektsioon tuvastas, et SEB Pank on likviidsusfondi turustamisel korduvalt ja süsteemselt rõhutanud saadavat kasu, seejuures riske välja toomata, teatas finantsinspektsioon.

"Julgus tehtud vigu tunnistada on pigem tugevus ning me oleme saanud klientidelt positiivset tagasisidet probleemi kiire ja korrektse lahendamise eest," kommenteeris SEB kommunikatsioonijuht Silver Vohu. Ümberhindluse tõttu raha kaotanud kliendid said hüvitise kätte vahetult pärast vastava otsuse tegemist oktoobri lõpus, lisas ta.

"SEB analüüsi järgi ei olnud mõnel juhul informatsioon, mis anti likviidsusfondi investeerinud klientidele, vastavuses panga kõrgete nõudmistega tooteinformatsiooni selguse osas," lausus Vohu.

Kui enne ümberhindamist oli fondi maht veidi üle 1,3 miljardi krooni ning osakuomanikke oli 3161, siis 12. novembri seisuga oli fondi maht langenud alla 421 miljoni krooni ning kliente oli alles jäänud vaid 1777. Vohu sõnul pole inimesed likviidsusfondi skandaali tõttu panka vahetama asunud. "Klientide liikumine pankade vahel toimub kogu aeg," lisas ta.

Swedbanki esindajad polnud nõus oma konkurenti puudutavat teemat kommenteerima. Samas märkisid nad, et Swedbanki fondid on finantsinspektsioonilt saanud trahvi ühel korral.

"Meie fondid on finantsinspektsioonilt trahvi saanud ühe korra, seda aruandlusega hilinemise eest, mis ei puudutanud kuidagi meie kliente. Summa oli 15 000 krooni," ütles Swedbanki pressiesindaja Kristi Künnapas.

"See, et investeerimisega kaasnevad riskid, on tavapärane. Finantstoodete müümisel ei tohi aga juhtuda seda, et neid müüakse eksitavalt. Panga jaoks on seadusest tulenev kohustus saadava võimaliku kasu kõrval anda klientidele ülevaade investeeringuga seotud riskidest," kommenteeris SEB trahvimise otsust finantsinspektsiooni juht Raul Malmstein.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    24. November 2011, 17:52
    Otsi:

    Ava täpsem otsing