22. detsember 2008 • 1 min
Jaga lugu:

Swedbanki emissiooni tulemus selgunud

Swedbanki aktsionärid märkisid ligi 76% eelisaktsiatest, mida Swedbank emiteerib kokku 12,4 miljardi Rootsi krooni väärtuses, teatas pank.

Ülejäänud osa katsid aktsionärid, kes olid varem lubanud emissiooni garanteerida – sh kindlustusfirma Folksam, Sparbanksstiftelserna ning pensionifond AMF Pension. Folksami osakaal Swedbankis kasvab 9,3 protsendile.

Raha peab tugevdama panga finantsseisu ning taastama usalduse Swedbanki vastu, mida ülemaailmne finantskriis on Rootsi suurpankadest enim räsinud. Panga aktsia on aastaga odavnenud enam kui poole võrra.

Investoritel oli võimalik osta iga kahe aktsia eest üks eelisaktsia hinnaga 48 Rootsi krooni.

„Peame seda oma klientide jaoks heaks investeeringuks,“ teatas Folksami juht Anders Sundström firma veebilehel. „Meie strateegiline investeering on üle 5% ja me kavatseme ülejäänud osa sellest peaaegu 10 protsendist hoida pikka aega,“ jätkas ta.

Sundström tunnistas agentuurile SIX, et Folksam on ettevaatlik omanik. „Me oleme ettevaatlik ettevõte, mis ei ole harjunud suuri riske võtma. Nii on selge, et seda liiki omanik on vastutustundlik ja ettevaatlik omanik,“ jätkas ta.

Jaga lugu:
Seotud lood
Kõik seotud lood
Hetkel kuum Äripäevas

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt