Swedbanki emissiooni tulemus selgunud

22. detsember 2008, 20:59

Swedbanki aktsionärid märkisid ligi 76%
eelisaktsiatest, mida Swedbank emiteerib kokku 12,4 miljardi Rootsi krooni
väärtuses, teatas pank.

Ülejäänud osa katsid aktsionärid, kes olid varem lubanud emissiooni garanteerida – sh kindlustusfirma Folksam, Sparbanksstiftelserna ning pensionifond AMF Pension. Folksami osakaal Swedbankis kasvab 9,3 protsendile.

Raha peab tugevdama panga finantsseisu ning taastama usalduse Swedbanki vastu, mida ülemaailmne finantskriis on Rootsi suurpankadest enim räsinud. Panga aktsia on aastaga odavnenud enam kui poole võrra.

Investoritel oli võimalik osta iga kahe aktsia eest üks eelisaktsia hinnaga 48 Rootsi krooni.

„Peame seda oma klientide jaoks heaks investeeringuks,“ teatas Folksami juht Anders Sundström firma veebilehel. „Meie strateegiline investeering on üle 5% ja me kavatseme ülejäänud osa sellest peaaegu 10 protsendist hoida pikka aega,“ jätkas ta.

Sundström tunnistas agentuurile SIX, et Folksam on ettevaatlik omanik. „Me oleme ettevaatlik ettevõte, mis ei ole harjunud suuri riske võtma. Nii on selge, et seda liiki omanik on vastutustundlik ja ettevaatlik omanik,“ jätkas ta.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
17. August 2009, 11:39

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing