Mere: mustad uudised muutsid inimesed säästlikuks

23. detsember 2008, 13:19

Rakvere Lihakombinaadi juht Anne Mere ütles
tagasi vaadates mööduvale aastale, et kogu meie majandusele, eratarbimisele
vajutas oma pitseri üleüldine majanduskriis.

"2008 on olnud keeruline aasta – 2007 aastal alanud tooraine ja kütusehindade tõus survestas ka tootjaid tõstma oma toodangu lõpphinda, tuues kaasa kõrged inflatsiooninumbrid aasta esimeses pooles. Kogu meie majandusele, eratarbimisele vajutas oma pitseri üleüldine majanduskriis," sõnas Mere.

"Meedia üleküllastatus "mustadest uudistest" muutis inimesed alalhoidlikemaks ja säästlikumaks. Ettevõtete investeeringud sattusid löögi alla, kuna laenuraha kallines ja kättesaadavus vähenes. Positiivne on olnud vaibunud töötajate- ja palgaralli, mis seni pidurdas ettevõtete arenguid," lisas ta.

"Hiina kalendri järgi on algamas maa Pühvli aasta, mida iseloomustab töökus, järjepidevus ja kohusetunne. Laenuraha lõpp paneb meid kõiki enam tähelepanu pöörama ressursside paremale ärakasutamisele ning jõuvarude leidmisele enda seest," kommenteeris Mere algavat aastat.

"Samas on järgmisel aastal oluline olla kiire kohaneja muutuvates oludes, vaid sellised ettevõtted suudavad langevas majanduses ellu jääda. Toiduainete tarbimises on jätkuvateks märksõnadeks ratsionaalsus ostudes ja toiduvalmistamises, rohkem tehakse süüa kodus," ütles Mere.

Äripäev palus poliitikutel ja ettevõtjatel tagasi vaadata mööduvale aastale ja samuti ette vaadata tulevale aastale.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
30. December 2008, 16:39
Otsi:

Ava täpsem otsing