Ligi: riik ei pea majandust üleval

19. detsember 2008, 15:25

Ettevõtjad peavad tuleval aastal arvestama,
et riik ei pea majandust üleval ega juhi seda, ütles Riigikogu liige Jürgen
Ligi.

Ettevõtjad ootavad praegu konkreetseid annetusi, aga tegelikult ei ole pakkuda muud kui pikaajalist poliitikat, lisas ta.

Ligi nimetas 2008. aastat poliitika ja majanduse aastaks. "2009. aastast peab lootma, et poliitika jääb tagaplaanile ja meenutatakse tõde, et riik ei pea majandust üleval ega juhi," märkis Ligi. "Väljapääs madalseisust ei tule ilma kodanike ja ettevõtete kohanemise ja pingutuseta," sõnas ta.

Ligi uskus, et küllap omandavad poliitikud paremini õppetükid. Näiteks selle kohta, et eelmise paari aasta eelarve ülejääk oli ettenägelik, ent ebapiisav kriisi ületamiseks, et ettevõtluskeskkond nõuab pidevat hoolt, et eurole üleminekuks on vaja pühendumist ja tasakaalu ning et riigi lühiajalised võimalused ei ole kriisis tõhusad.

Äripäev palus poliitikutel ja ettevõtjatel tagasi vaadata mööduvale aastale ja samuti ette vaadata tulevale aastale.


Jürgen Ligi Jürgen Ligi

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
23. December 2008, 13:42
Otsi:

Ava täpsem otsing