Rahvaliit kutsub valimiskulutusi piirama

17. jaanuar 2009, 14:19

Täna toimunud Rahvaliidu volikogu
koosolekul kutsus erakonna peasekretär Tarvo Sarmet erakondi koostööle, et seada
valimiskampaania kulutustele ülempiir. Sarmet ei pea õigeks Keskerakonna
agressiivset ja kulukat välikampaaniat.

Eestimaa Rahvaliidu hinnangul on väär korraldada majandussurutise õhkkonnas suurt ja kulukat ning rahva õiglustunnet riivavat valimiskampaaniat. "Rahvaliit pooldab jätkuvalt poliitilise välireklaami keelustamist ning toetab endise õiguskantsleri Allar Jõksi ettepanekuid tõhustada valimiskampaaniate rahastamise järelevalvet. Riigieelarvest rahastatavad erakonnad peavad enam tegelema Eesti jaoks oluliste küsimuste avalike arutelude algatamise ja inimeste informeerimisega, mitte laskuma massiivse lauspopulismi libedale teele," märkis Sarmet.

Sarmeti sõnul on välireklaamiks ohjeldamatute kulutuste tegemine ebamõistlik. "Välireklaam on väga pealiskaudne info edastamise viis - see ei saa ega tohi asendada sisulist valimisdebatti," rõhutas Sarmet.

Sarmet lootis, et Eesti poliitikud võtavad kuulda sotsiaalteadlaste soovitusi valimisreklaami piiramiseks, saades eeskuju paljudest arenenud riikidest, kus on kampaaniakuludele ülempiir juba kehtestatud.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
17. January 2009, 14:19
Otsi:

Ava täpsem otsing