Euroopas 13 aasta suurim majanduslangus

13. veebruar 2009, 13:58

Euroopa majandus tegi eelmise aasta
viimases kvartalis vähemalt 13 aasta suurima languse, mis paneb Euroopa
Keskpangale surve langetada baasintressi ajaloo madalaimale tasemele, kirjutab
Bloomberg.

Eurostati andmetel langes eurotsooni majandus võrreldes kolmanda kvartaliga 1,5 protsenti, mis on suurim langus alates 1995. aastast, st ajast, mil euroala majanduskasvu hakati arvutama. Võrreldes 2007. aasta neljanda kvartaliga langes majandus 1,2 protsenti. Tegemist on arvutamise ajaloo ainsa aastase langusega.

Regiooni kahe suurema majanduse, Saksamaa ning Prantsusmaa majandused tegid enam kui kahe aastakümne suurima kukkumise – Saksamaal 2,1 ning Prantsusmaal 1,2 protsenti. Hispaania, Itaalia, Hollandi ning Austria majandused langesid samuti ning eurotsooni suurima väliskaubanduspartneri, Suurbritannia, majandus langes 1,5 protsenti.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
17. February 2009, 12:44
Otsi:

Ava täpsem otsing