SMS-laen saab täna päitsed pähe

25. veebruar 2009, 07:28

Tarbimislaenudele ehk nn SMS-laenudele
kehtestatakse täna Riigikogus vastuvõetavate seadus-muudatustega krediidi
kulukuse piirmäär.

Eelnõu kohaselt on poolte kohustused heade kommete vastaselt tasakaalust väljas, kui tarbija krediidi kulukuse määr ületab Eesti Panga keskmist tarbimislaenude kulukuse määra enam kui kolm korda, vahendas ERR.ee.

Seaduseelnõu ühe algataja, riigikogu õiguskomisjoni esimehe Ken-Marti Vaheri hinnangul on enamik Euroopa riike astunud liigkasuvõtmise vastu.

Kuni kolmekordne Eesti Panga tarbimislaenude aastane intressimäära ülempiir oleks Vaheri hinnangul praegu 60 protsendi juures. Sellega välistatakse edaspidi kuni tuhande protsendini küündivad intressid ja kulukuse määrad, mida mitmed laenukontorid täna pakuvad.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
23. March 2009, 20:18
Otsi:

Ava täpsem otsing