Helenius: Tallinna börs tuleks liita Helsingi börsiga

13. aprill 2009, 11:27

„Miks oleme kinnisidee
küüsis, et Tallinna börs tuleks liita teiste Balti omadega?“ küsis
Trigon Capitali juhatuse esimees Joakim Helenius Balti börside liitmise debati
peale.

„Mitte ühelgi Balti riigil ei ole olulist kodumaist kapitali, mida oleks tarvis börsi loomiseks, mis pakuks ehtsat kauplemislikviidsust ettevõtetele, mis on börsil noteeritud. Praegu kannatavad selle tagajärjel tugevasti kõik Balti börsidel noteeritud ettevõtted.“

„Miks selle asemel mitte liita Tallinna börs Helsingi börsiga,“ ütles Helenius Äripäevale. „See avaks Eesti ettevõtetele uued rahastamisvõimalused ja annaks ühtlasi tugeva signaali, et Eesti näeb oma majandust osana Skandinaaviast, mitte osana Baltikumist.“

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
13. April 2009, 12:27
Otsi:

Ava täpsem otsing