Ansip: praegu makse tõsta on väga riskantne

23. aprill 2009, 13:35

Üksikisiku tulumaksu tõstmine mõjuks
majandusele halvavalt, ütles tänasel valitsuse pressikonverentsil peaminister
Andrus Ansip.

Ansipilt küsiti täna, et kui Eesti Pank soovitas kärpida kohe kiiresti 6 miljardit krooni riigieelarvet, kuid kui kärped üksi soovitud tulemusteni ei vii, kas siis tuleks tõsta makse, muuta maksusüsteemi.

„Eks me seda ju tõstamegi. Töötukassa nõukogu otsustas töötuskindlustusmakse määra tõsta 0,9%-lt- 3%-le, siis see on ju maksutõus,“ ütles peaminister.

„Muud maksutõusud, eriti just üksikisiku tulumaksumäära tõus, minu silmis pigem hävitaks majandust kui suudaks meie finantsolukorda paranda,“ lisas ta. Ansip tõi näite Leedust, kus maksumäära tõstmine aktsiiside ja käibemaksu näol on andnud tarbimisele väga suure tagasilöögi. „Majanduskriisi ajal makse tõsta on väga riskantne ja sellistel puhkudel risk ennast ei õigusta,“ lisas ta.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
23. April 2009, 13:53
Otsi:

Ava täpsem otsing