Välisinvestorid hoiatavad ärieetika halvenemise eest

27. aprill 2009, 15:20

Tänases
majandussituatsioonis võib Eesti ärieetika sattuda tõsise surve alla,
ütles Eesti välisinvestorite nõukogu (FICE) uus juht Martin Breuer.

"Majanduse praeguses raskes olukorras on ärieetika säilitamine tõsine väljakutse. Ettevõtete maksudistsipliin, hea käitumise tavadest kinnipidamine ja moraal pannakse tõsiselt proovile," rääkis Breuer. "Viimased 17 aastat Eestis olen kogenud ärieetika järjepidevat kasvu, sulide kadumist ning ettevõtjate muutumist pikaajalisteks usaldusväärseteks koostööpartneriteks. Tänases majandussituatsioonis on oht, et Eesti vastne ärieetika satub tõsise surve alla," lisas ta.

"Kuigi olukord on kardinaalselt muutunud võrreldes möödunud aasta sügisega kui FICE asutati, on FICE poolt sel ajal määratletud valdkonnad – maksusüsteem, energia, keskkond, haldusreform, eksport ning haridus ja tööhõive – jätkuvalt välisinvestorite jaoks olulised," ütles Martin Breuer.

23. aprillil toimunud välisinvestorite nõukogu juhatuse koosolek valis organisatsiooni uueks esimeheks Martin Breueri. Breuer on Eesti-Hollandi Äriklubi juhatuse esimees ning Pädaste Mõisa peadirektor ja üks omanikest.

Oma asutamisest 2008. aasta sügisel alates on välisinvestorite nõukogu kohtunud peaministri Andrus Ansipiga ning riigikogu majanduskomisjoniga, et arutada Eesti majanduse arengut ning edastada ettepanekud erinevates välisinvestoritele olulistes valdkondades.

"Ajal, kui Eestil seisavad ees mitmed olulised muudatused, peavad nii avalik kui erasektor pingutama kõigest jõust, et muudatused oleksid positiivsed. FICE soovib jätkuvalt teha koostööd peaministri, valitsuse ja teiste riigiasutuste ja organisatsioonidega, et edasi anda välisinvestorite seisukohad ja ettepanekud olulistes küsimustes," sõnas Breuer.

Välisinvestorite nõukogu eesmärgiks on infovahetus ning projektide koordineerimine erinevate välisriikide kaubanduskodade vahel Eestis. Samuti soovib nõukogu olla dialoogis ning teha koostööd valitsuse ja seaduseloojatega, et aidata kaasa Eesti majanduse edukale arengule. Välisinvestorite nõukogu asutajaliikmed on Ameerika, Austria, Briti, Hollandi, Norra, Rootsi, Saksa, Soome ja Taani kaubaduskojad Eestis. Üheskoos esindavad need riigid üle 80% otsestest välisinvesteeringutest Eestisse.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
27. April 2009, 15:20
Otsi:

Ava täpsem otsing