Swedbanki Eesti fonde hakatakse juhtima Rootsist

04. mai 2009, 12:39

Swedbanki Eesti fondide igapäevaseid
investeerimisotsuseid hakkab homsest tegema varahaldusettevõtte Swedbank Robur
meeskond, kuhu kuuluvad nii Roburi kui ka Eesti, Läti ja Leedu
investeerimisfondide töötajad.

Fondiinvesteeringute strateegia paikapanek jätkub Swedbanki Eesti üksuses, Rootsis Swedbank Roburis hakkavad spetsialistid aga tegema igapäevaseid valikuid investeerimisinstrumentide ning finantsturgude lühiajalise nägemuse osas, teatas pank. Sellega laieneb instrumentide valik, mida investeerimismeeskond saab varade paigutamisel kasutada.

Muudatus on osa Swedbanki grupi strateegiast, millega astutakse samm ühtse varahalduse loomise suunas, teatas pank. "Kliendi ja panga vahelises suhtluses ei muutu midagi, see jääb toimima täpselt samuti nagu seni. Fondid on endiselt registreeritud Eestis, ent klientide raha igapäevase investeerimisega hakkab tegelema rahvusvaheline meeskond, mis on kokku pandud Baltikumi investeerimisettevõtete ja Swedbank Roburi spetsialistidest," rääkis Swedbanki Investeerimisfondide juht Eestis Fabio Filipozzi.

"Nii loome unikaalse kompetentsikeskuse, kus on koos nii siinsed teadmised Kesk- ja Ida-Euroopa kohta kui ka Roburi pikaajaline kogemus tegevusest globaalsetel turgudel," ütles ta. Eesti investeerimisfondide ja Swedbank Roburi vaheline koostöö algas juba 2005. aastal ning on järk-järgult tihenenud, lisas Filipozzi.

Swedbank Roburi tegevjuhi Mats Lagerqvisti sõnul on Swedbank Robur rahvusvahelistel turgudel tegutsenud juba üle 20 aasta ning pälvinud tunnustust nii kohalikul kui ka rahvusvahelisel tasandil. "Ühtse varahalduse abil saame klientidele pakkuda atraktiivseid tooteid ja kõrgetasemelist tööd nii pensioni- kui ka teiste investeerimisfondide juhtimisel," rääkis ta.

Swedbank Robur on 100% Swedbanki omanduses olev tütarettevõte, mis tegutseb varahaldusega 1967. aastast. Swedbank Robur haldab umbes 70 miljardit eurot ning sel on ligi 400 töötajat. Rahvusvaheline analüüsiettevõte Lipper on kolm aastat järjest auhinnanud Swedbank Roburit parima fondivalitseja tiitliga Põhjala regioonis.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
04. May 2009, 17:15
Otsi:

Ava täpsem otsing