Fabio Filipozzi läheb Swedbankist Eesti Panka

20. juuli 2009, 15:16

23. juulist asub Swedbanki
Investeerimisfondide juhatuse esimehe kohusetäitjaks praegune fondijuht Jelena
Fedotova, sest senine juhatuse esimees Fabio Filipozzi siirdub tööle Eesti
Panka.

Filipozzi sõnul on ta töötanud Swedbankis investeeringute valdkonnas ligi viis aastat, saades seeläbi tugeva kogemuse rahvusvahelises finantsettevõttes. 3. augustist asub ta tööle Eesti Panga reservihalduse ja turuoperatsioonide allosakonna juhatajana. Samas allosakonnas on Filipozzi ka varem töötanud, lisaks on ta keskpangas olnud tööl finantsturgude osakonnas ja majandusuuringute osakonnas.

Jelena Fedotova on töötanud Swedbankis alates 2004. aastast, juhtides Venemaa aktsiafondi ja alates käesoleva aasta maist pensionifonde. Juhatuse esimehe kohuseid asub ta täitma ajutiselt, alanud on konkurss investeerimisfondidele uue juhi valimiseks.

Swedbanki Investeerimisfondide meeskond teeb tihedat koostööd Rootsis paikneva rahvusvahelise varahaldusettevõttega Swedbank Robur. Siinsete fondiinvesteeringute strateegia paikapanek toimub Swedbanki Eesti üksuses, Swedbank Roburi spetsialistid teevad aga igapäevaseid valikuid investeerimisinstrumentide ning finantsturgude lühiajalise nägemuse osas, kasutades varade paigutamisl väga laia instrumentide valikut.

Swedbank Robur on 100%-liselt Swedbanki omanduses olev tütarettevõte, mis tegutseb alates 1967. aastast. Swedbank Robur haldab umbes 70 miljardit eurot ning sel on ligi 400 töötajat.

Online-intervjuud Fabio Filipozziga loe siit.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
23. July 2009, 06:55
Otsi:

Ava täpsem otsing