Swedbank Robur: otsused kantakse üle Stockholmi

04. mai 2009, 16:49

Swedbanki Eesti fondide ja portfellide
igapäevaseid investeerimisotsuseid tehakse edaspidi Stockholmis,
Eestisse jääb kohalik portfellijuht, ütles Swedbank Roburi
kommunikatsioonijuht Pär Bäckman.

"Outsourcing tähendab, et Eesti fondide ja portfellide igapäevased investeeringute otsused kantakse üle Stockholmi. Siiski on Eestis ka kohalik portfellijuht, kes teeb tihedat koostööd Stockholmiga, omades täielikku ülevaadet investeerimisotsustest. Kohalik varahalduse juhtimisettevõte vastutab investeeringute soovituste, riski profiilide, stareteegiliselt võrdlevate analüüside eest," selgitas Bäckman, kuidas jagunevad ülesanded Eesti ja Rootsi vahel.

Bäckmani kinnitusel ei vähendatud Eestis otsustamist investeeringute üle seetõttu, et eestlased ei saanud tööga hakkama. "Praegu jagavad Eesti ja Rootsi ühisvastustust. Kõik kliendisuhted jäävad kohalikuks, samuti suhted kohalike võimude ja seaduseandjatega. Swedbank Groupi kohalike harudega hoiame kohalikku fondijuhtimist fookusega meie klientidel ja kohalikel ettevõtetel. Usume, et kliendid näevad outsourcingu efekti paranenud investeeringute toimingutes ning atraktiivsemas toodangu pakkumises," rääkis ta.

Tema sõnul on Swedbanki eesmärk tugevdada kliendisuhteid, säilitades kohalikud harud ning tõsta nende suutlikust pakkumaks tooteid, pensionifonde ning teisi investeerimisfonde Baltimaades. "Meie strateegia töötada ühtselt platvormilt ühtse organisatsioonina – ühe varahaldurina – on see, et laieneda geograafiliselt ning et tugevdada kliendisuhteid kliendirahulolu suurendadaes, läbi atraktiivse tootevaliku, samuti ühtse tootearengu ja täiustatud toimingute läbi," kinnitas Bäckman.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
04. May 2009, 17:21
Otsi:

Ava täpsem otsing