Abieluvaralepingud läksid lätlaste seas moodi

07. mai 2009, 17:01

Aasta esimese nelja kuuga on lätlased
vormistanud ligi 600 abieluvaralepingut. Põhjus pole mitte kasvanud juriidilises
kirjaoskuses, vaid võlgnike arvu suurenemises, vahendas rus.db.lv.

Paljud 588 abieluvara lepingu sõlmijaist püüavad niimoodi päästa oma vara võlausaldajate küüsist, kirjutas Telegraf. Märtsis kasvas abieluvaralepingute arv 184ni. Võrreldes möödunud aasta sama kuuga on see 42% suurem number.

Kohtueksperdi Andrei Judini sõnul seostub abieluvaralepingute mood statistiliste näitajatega, mis kajastavad vara vormistamist teiste nimele.

Läti äriregistri andmetel vahetasid ettevõtted tänavu omanikke 2401 korral.

"Ettenägelikud inimesed vormistavad kõige esimesena oma vara teiste nimele, vähem ettevaatlikud hakkavad tõmblema alles siis, kui algavad probleemid," tunnistas Judin. "Idee on väga lihtne. Kui inimene võtab endale kohustused, siis üks viis, kuidas neist vabaneda, on korraldada nii, et maksmise hetkeks poleks tal enam midagi. Sel eesmärgil kirjutataksegi vara teiste nimele, sõlmitakse abieluvaralepinguid, kulutatakse raha pudi-padile jms."

Läti seadused võimaldavad aga vara raiskamise eest vastutusele võtta, märkis Judin.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
12. May 2009, 12:59
Otsi:

Ava täpsem otsing