Jüri Pihl: ärge mõelge välja vandenõuteooriaid!

19. mai 2009, 13:45

Sotsiaaldemokraatide esimehe ja
siseministri Jüri Pihli sõnul ei saa Ida prefekti Aivar Otsalti kinni
pidamise taga olla poliitilist vandenõuteooriat, sest Eestis pole see
võimalik.

"Sellist küsimust ei saa üldse püstitada, sest uurimist teostavad nii prokuratuur kui politsei, seal pole võimalik mingisugust kättemaksu teha. Seda saab küsida ainult prokuratuuri käest, mis asjaoludel ja miks. Mis kättemaks? Kus me elame," vastas Pihl küsimusele, kas Otsalti kinni pidamise näol on tegemist tema kättemaksuga peaminister Andrus Ansipile ja Reformierakonnale.

"Kas te ise ka seda usute? See ei ole ju võimalik. Kuidas saab üldse sellist küsimust püstitada? See pole võimalik," lisas Pihl ärritatult ning soovitas pöörduda prokuratuuri ja kapo poole täiendava informatsiooni saamiseks. "Küsige seda prokuratuuri ja kaitsepolitsei esindajate käest, kust mina täpselt tean. Inimene peab ju tegema mingi seadusevastase teo, kui teda saab kinni pidada. Kui te ütlete, et ta on vahistatud, siis peaks ju ka kohus mingisuguse loa andma talle, ma ei ole uurimisega kursis. Ma võin vaid öelda seda, et kui mingi selline asi juhtub, siis on politsei teinud head tööd. Ma saan aru, et seal on kohalik prefekt tegelenud selle asjaga. Või ma ei tea ka kes, ma loen siin just ühte uudist," märkis siseminister kõrgendatud häälel.

"Kaasaegses ja demokraatlikus Eesti Vabariigis ei saa sellistel asjadel olla mitte mingisugust poliitilist tausta. See on kõik spekulatsioon. Laske politseil ja prokuratuuril palun teha oma tööd, ärge mõelge välja poliitilisi vandenõuteooriaid," soovitas siseminister.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
19. May 2009, 14:04
Otsi:

Ava täpsem otsing