Kindlustusseltsid teenivad firmadelt kahjumit

03. juuli 2009, 14:08

Aprillis ja mais on kindlustusseltsid
maksnud juriidilistele isikutele välja rohkem varakindlustushüvitisi, kui nad on
suutnud preemiaid koguda.

Viimase kahe kuuga on seltsid maksnud juriidilistele isikutele 74,7 miljonit krooni vara kahjust tekkinud hüvitisi. Aastail 2007-08 oli seltside keskmine väljamakse kuus 13 miljonit krooni, seega on nõute rahaline maht kasvanud kolmekordseks. Selle taga võib olla Prisma kaubanduskeskuse põlengujuhtum, mille kogukahju seltsidele võib ulatuda 120 miljonini krooni.

Aprillis kogusid Eesti kindlustusseltsid juriidiliste isikute kindlustamisega 33 ja mais 29 miljonit krooni preemiaid. Väljamakseid tehti vastavalt 33 ja 42 miljonit. Nagu allolev tabel näitab, on alates kogutud preemiate ja väljamaksete vaheJuriidiliste isikute varakindlustus miinuses selle aasta jaanuarist üha suurenenud, seda preemiate kahjuks.

Juriidiliste isikute varakindlustus miinuses Juriidiliste isikute varakindlustus miinuses

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. July 2009, 17:47
Otsi:

Ava täpsem otsing