Kuka küla kogemusega end välismaal ei müü

ÄP praktikant 03. juuli 2009, 19:38

Eesti Konjunktuuriinstituudi direktori
Marje Josingu sõnul on ettevõtete olukord hetkel normaalne ja firmad, kes
tahavad konkurentsis püsida, peaksid rohkem pingutama või investeerima välismaa
professionaalidesse.

„15 aastat oleme koolitanud ärijuhte ja meil on väga hea raamatupidamiskoolituse ajalugu, aga kui vaadata ettevõtte bilanssi või äriplaani, on see kohati õudust tekitav," nentis Josing. Ta lisas, et ettevõtjatel on olnud lihtne ajada äri buumi tingimustes, kuid peab mõistma, et selline aeg ei tule enam kunagi tagasi.

Josingu sõnul on välismaal tegelikult palju suurem konkurents ning vajadus hea äriidee järele on läinud palju teravamaks. „Kui võrrelda Eesti ettevõtteid välismaa omadega, on meil puudu turustamisoskustest, oma toodetele lisaväärtuse andmisest ning arusaamisest, mis on müüdava toote konkurentsieelis," lisas ta.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
03. July 2009, 19:38
Otsi:

Ava täpsem otsing