Laanet: politseinike palgakärbe nülib sisejulgeolekut

13. juuli 2009, 16:29

Riigikogu Keskerakonna fraktsiooni liikme
ja endise siseministri Kalle Laaneti hinnangul on tänane uudis politseinike
alampalga kärpe kohta äärmiselt murettekitav, kuna vähendab riigi
sisejulgeolekut.

„Olgugi, et politseinike alampalga 8protsendiline kärbe vähendab ennekõike eripensioni saavate inimeste sissetulekuid, kahandab see kindlasti ka noorte soovi politseiniku elukutset valida, sest tulevikus garanteeritud sissetulek on senisest väiksem,“ lausus Laanet.

„Praeguse majanduskriisi tingimustes on palgakärped enamiku elukutsete puhul mõistetavad, kuid arvestades asjaolu, et kriis soosib selgelt ka kuritegevuse kasvu, ei tohiks riigis korda tagavate asutuste eelarveid vähendada,“ lisas Laanet. „Vastasel korral aitab riik kaasa sisejulgeoleku kahanemisele.“

Riik peaks Laaneti sõnul otsima võimalusi, kuidas tõsta riigi sisejulgeolekut tagavate meeste ja naiste töötahe tasemele, mis võimaldab päev-päevalt seista silmitsi ohuga ning samas nautida oma tööd ja olla toeks oma perekonnale. Politsenikele peavad säilima praegused sotsiaalsed garantiid ning kindlustunne tuleviku ees, märkis Laanet.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
13. July 2009, 16:29
Otsi:

Ava täpsem otsing