Island koputab Euroopa Liidu uksele

17. juuli 2009, 14:07

Islandi parlament otsustas esitada Euroopa
Liitu astumise avalduse, vahendas Lenta.

Otsuse poolt oli 33 rahvasaadikut ja vastu 28, kaks jäi erapooletuks, teatas Agence France Presse. Vaidlus liitu astumise küsimuses kestis parlamendis viis päeva. Nüüd peavad 27 ELi liikmesmaad Islandi taotluse heaks kiitma ja seejärel pannakse liitu astumine rahvahääletusele.

BBC andmetel on islandlased Euroopa Liitu astumise suhtes skeptilised. Paljud arvavad, et EL piirab riigi kalatööstust. ELi astumise vastu hääletas parlamendis ka põllumajandus- ja kalandusminister Jon Bjarnason.

2007. aasta 1. jaanuaril ühinesid ELiga Rumeenia ja Bulgaaria. Praegu on kandidaatriigid Makedoonia, Albaania, Horvaatia ja Türgi. Eesti liitus ELiga 2004. aasta 1. mail.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
14. August 2009, 12:37
Otsi:

Ava täpsem otsing