Vaevalt, et palga asendamine dividendiga peagi muutub

01. august 2009, 09:25

Palka dividendiga asendada pole päris õige,
kuid vaevalt midagi niipea muutub, vastas Eesti Kaupmeeste Liidu juht Heiti
Allmäe Äripäeva küsimusele, kas on õige võtta enamus sissetulekust
dividendidena.

Eesti Kaupmeeste Liidu juhatuse esimehe Heiti Allmäe arvates pole see päris õige, kui enamus sissetulekust dividendidena võetakse. "See tundub tõesti, et on nagu palga väljavõtmine ja maksudest kõrvale hoidmine," selgitas ta.

Midagi muuta on Allmäe sõnul aga raske. "Kes hindab ära, palju peaks tegelikult olema advokaadi palk. Arvan, et see on surnult sündinud laps. Mingil määral tuleb seda paratamatusena võtta, kuid eks siin ole seaduseandjatele natuke tööd. Seadused on hetkel sellised, et on iga inimese sisetunne, kuidas ta seda rakendab," rääkis Allmäe.

"Iga firma kehtestab vastavalt oma võimalustele mingi palgaastmestiku või -vahemiku, mida kellelegi maksta. Selle peaks otsustama firma omanik, kuidas ta maksab ning kui ühiskonnasõbralik on," lisas Allmäe.

Tele2 Eesti juhatuse esimees Toomas Tiiveli hinnangul sõltub dividendide võtmine paljuski sellest, kuidas ettevõttes raha juurde tekib. "Mina olen siiski palgatöötaja ja ei ole pädev sellel teemal pikemalt sõna võtma," märkis Tiivel.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
01. August 2009, 10:19
Otsi:

Ava täpsem otsing