Eesti kiirustab Kasahstani rongile

07. september 2009, 07:11

Peaminister Andrus Ansipi slepis on täna Kasahstanis arvukas Eesti äridelegatsioon, et selles Kesk-Aasia kiirelt arenevas ja majanduskriisist hoolimata jõukas juhtriigis ärisidemeid edendada.

"Kasutame peaministri visiiti oma transiidivõimaluste laiendamiseks," ütles Äripäevale Tallinna Sadama nõukogu esimees Neinar Seli. "Meil on eelnevalt kokku lepitud paar allkirjastamist," jätkas ta, tahtmata siiski enne detailidest rääkida, kui tint kokkuleppel kuivanud.

"Loodame, et nende kaup ja selle väärtustamine transiidiahelas võtab ilusama läike," ütles Seli, vihjates, et ka Kasahstanil on huvi Eestis tugevamalt kanda kinnitada.

Sadamale sekundeerib Eesti Raudtee, mis loodab lisa oma veostele. Praegu on Kasahstani osa Eesti Raudtee veostes 6% - tunda annavad nii 2007. aasta aprillisündmuste tagajärjed kui ka Eestile ebasoodne tariifipoliitika.

"Kasahstan on valmis teed tasandama, et transiidiveod võiksid liikuda," ütles Eesti aukonsul Kasahstanis Carl-Jüri Piht. Selleks peavad aga Eesti ja Venemaa suhted olema vähemalt stabiilselt neutraalsed.

Loe pikemalt Äripäeva lehenumbrist!

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    21. November 2009, 18:15
    Otsi:

    Ava täpsem otsing