Alaver: Annus pole nii vilets mees, et vaenlasteta elaks

18. september 2009, 10:29

Kõik armastavad edu, kuid vihkavad edukaid
inimesi, tsiteeris suusatreener Mati Alaver maailmakuulsat tennisisti John
McEnroe'd ning lisas, et Toomas pole erand, mis kinnitaks reeglit.

Mati Alaver iseloomustab koostööpartnerit ja tänast Äripäeva Rikaste TOPi võitjat Toomas Annust:

Toomasel on palju sõpru. Isegi selliseid sõpru, kes kuulavad teda tähelepanelikult ka siis, kui ta midagi ei ütle.

Vaenlasi on ka kindlasti. John McEnroe, maailmakuulus tennisist: "Kõik armastavad edu, kuid vihkavad edukaid inimesi." Ega Toomas pole ka kahjuks erand, mis kinnitaks reeglit. Nii vilets mees ta kindlasti pole, et peaks ilma vaenlasteta elama.

Toomas on kindlasti vastuoluline inimene, seepärast on teda ka iseloomustada raske. Selles polegi midagi imelikku, sest tsiteerides Benjamin Franklinit - "Kolm asja on erakordselt kõvad: teras, teemant ja vastupanu iseenda tundmaõppimisele". Toomase tõeline tundma õppimine võtab minult veel aega, aga see on jätkuvalt huvitavate avastustega protsess.

Tunnen Toomast 15 aastat ja ta on minule kui suusatreenerile mitte äripartner vaid koostööpartner, keda iseloomustab suur usaldusväärsus ja pühendumisvõime, omadused, ilma milleta ei saadeta korda suuri asju.

Ilma Toomase erakordse pühendumuseta poleks meil praegu Eesti suurimat ja olulisimat spordikompleksi- Eesti Terviserajad. Just Toomas oli see, kes nakatas oma entusiasmi ja usuga ka Hansapanga juhi Indrek Neivelti ja Eesti Energia juhi Sandor Liive. Eesti Terviseradade areng on hea näide Toomase kui visionääri võimest näha riigi seisukohalt suurt ja olulist pilti.

Toomase empaatiavõimet iseloomustab seik, et ta oli andeka noorsuusataja Andrus Veerpalu esimene suur toetaja aastal 1995. Esimest tiitlivõitu tuli oodata aga 6 aastat, kuid Toomas uskus ja ootas selle aja ära.

Iga inimese töö on portree temast endast. Toomase portree üle võime kõik uhkust tunda.

Toomas on pigem rahulik ja kaalutlev, kohati tekib isegi kahtlus- kas ta üldse vihastada suudabki? Aga suudab küll, kõige sagedamini inimliku lolluse peale.

Eesti rikkamaid inimesi? Minu jaoks peitub Toomase rikkus temas eneses, mitte selles, mis tal on.

Alaver: Annus pole nii vilets mees, et vaenlasteta elaks Alaver: Annus pole nii vilets mees, et vaenlasteta elaks

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
19. September 2009, 12:09
Otsi:

Ava täpsem otsing