Atonen Swedi otsusest: raha on korvamatult läinud

30. september 2009, 10:24

Tegelikult on see raha ikkagi korvamatult
läinud, kommenteeris Reformierakonna üks juhtfiguure Meelis Atonen täna hommikul
ETVs Swedbanki otsust kanda võlakirjafondi kaudu maha osa II samba
pensionifondide investeeringuid.

„Probleem on, et Eesti inimesed ei vali jalgadega,“ lausus Atonen. „Vaadatakse, et jah, nüüd viimane jama Swediga. Ma ka lugesin, et isegi mõni minister ütleb, et loodab, et küll raha ikka tagasi tuleb. Tegelikult on ikkagi korvamatult see raha läinud. Kas kunagi tekib uus raha tagasi, on iseküsimus.“

„Mina soovitan inimestele, kui olete valinud pensionifondi - minge kohale ja laske endale ette näidata, millised on kulud, sisenemise ja väljumise tingimused, millesse raha investeeritud,“ rääkis Atonen. „Praegu tuleb välja, mida suurem ettevõte, millel pensionifond, seda viletsamalt on see fond teeninud. Tekib küsimus, kas pensionifondide ja investeerimisfondide vahel on sein. Kui seal pangas on mingi fond hätta jäänud, et siis ei tohi pensionifondi rahaga sinna appi minna.“

Atonen lisas, et ta ootaks nüüd väga suurt tööd finantsinspektsioonilt ja ka inimestelt, et nõuda Swedbankilt, millal ta pani raha neisse ettevõtetesse. „Kui viimase aasta jooksul, siis no tule appi lihtsalt,“ lausus Atonen.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
30. September 2009, 16:55
Otsi:

Ava täpsem otsing