Swedbank Telekomist: 2010 dividend 5,6 krooni

07. oktoober 2009, 07:55

Hetkel prognoosib Swedbank, et Eesti
Telekom maksab tuleval kevadel tänavuse aasta eest 5,6 krooni dividendi aktsia
kohta, ütles Swedbanki analüütik Marko Daljajev.

"Meie hetkeprognoos on, et Eesti Telekom maksab kevadel 2009. aasta eest 5,6 krooni dividende aktsia kohta," ütles Daljajev. Tema hinnangul ei ole Eesti Telekomi oodatav dividenditootlus nii konkurentsivõimeline kui teistel Kesk- ja Ida-Euroopa telekommunikatsiooni ettevõtetel. "2009 aastal saab ettevõte välja maksta dividendidena maksimaalselt 2009. aasta puhaskasumi, kuna ekstradividendidega makstakse välja kõik jaotamata kasum," lisas ta.

TeliaSonera pakkumise puhul Eesti Telekomi aktsionäridele näeb Daljajev kaht alternatiivi. "Kas jääda ootama tulevasi dividende ja/või kõrgemat ülevõtupakkumist või müüa osalus TeliaSonerale," ütles ta. Samas möönis ta, et osaluse mittemüümisel on risk, et aktsia hind, juhul kui kõrgemat pakkumist või sundülevõtupakkumist ei tehta, kukub pärast pakkumisperioodi möödumist allapoole praeguseid tasemeid. Lisaks on tarvis analüüsida, kui palju on Eesti Telekom tulevikus võimeline dividende maksma, toonitas ta.

Riik on teatanud oma osaluse müügist, mille tulemusena tõuseb TeliaSonera hetkeosalus 88%ni. Peame seda tõenäoliseks, et täiendav 2% osanikest antud pakkumisega jõustub.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
07. October 2009, 09:14
Otsi:

Ava täpsem otsing