USA aktsiad on eurooplastele ajaloo odavaimad

12. oktoober 2009, 16:55

Tänu seitse kuud kestnud dollari
nõrgenemisele on S P 500 indeksi aktsiad investoritele väljaspool
USA ajaloo odavaimad, kirjutab Bloomberg.

S P 500 indeksi koosseisu ettevõtete aktsiate hinna ja kasumi suhe on 19,9, mis on võrreldes MSCI World indeksi suhtega võrreldes odavaim alates 2003. aasta maist. Euroopa investorite jaoks on tänu dollari nõrgenemisele hinna ja kasumi suhe 13,6, mis on Ameerika investoritega võrreldes kõigi aegade suurim „allahindlus“. Viimast korda, kui USA aktsiad olid muu maailma jaoks nii odavad, oli 2003. aastal, mil S P 500 indeks alustas neli aastas kestnud tõusu kokku 62 protsenti.

Investorid väljaspool USAd omavad sealsete ettevõtete aktsiaid kokku 2,5 triljoni dollari väärtuses ning indeksisse kuuluvad ettevõtete müügi osatähtsus väljaspool USAs kasvab samuti pidevalt.

„Teil on võimalus osta globaalseid ettevõtteid odava hinnaga, mis on tänu dollarile nii odavad kui ka konkurentsivõimelisemad,“ lausus uudisteagentuurile Londonis asuva varahaldusfirma Henderson Global Investors portfellihaldur Antony Gifford.

USA ettevõtete kasumid on langenud vähem, kui MSCI World Indeksil, kuhu kuulub 23 arenenud riigi ettevõtted. Indeksi koosseisu kuuluva 1659 ettevõtte aktsia hinna-kasumi suhe oli septembri lõpu seisuga 27,7, mis on 7,75 protsendipunkti kõrgem, kui S P 500 indeksil.

Eurodes arvestatuna on S P 500 indeksi kasumid aktsia kohta koguni 50 protsenti odavamad, kui MSCI World indeksil, viitab Bloomberg oma andmebaasidele.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
12. October 2009, 16:55
Otsi:

Ava täpsem otsing