Ansip ei kahtle, et Tallinnas võidab keskpartei

18. oktoober 2009, 21:49

Peaminister Andrus Ansip ütles Äripäevale,
et Reformierakonna tulemus on igati hea, kui ületatakse eelmiste kohalike
valimiste 84 000 üle Eesti korjatud häält. Ka tema lubab Tallinnas võimule
saades uut valitsemiskvaliteeti.

"Ma ei kahtle hetkekski, et Tallinnas võidab Keskerakond. Olen veendunud ka selles, et eel-ja e-hääletuse proportsioonid muutuvad. Need ei jää paika, olen liiga paljusid valimisi oma silmaga näinud ja neil osalenud. Meie oleksime väga rahul, kui ületaksime eelmiste valimiste tulemuse ehk 84 000 häält," ütleb Ansip.

Samas tuleb peaministri häälde muheluse noot, kui ta Tallinna uuest, võimalikust koalitsioonist kõnelema asub.

"Loomulikult loodan minagi, et Tallinnas saavad võimule Reformierakond, IRL ja sotsid. See tähendaks pealinna jaoks täiesti uut valitsemiskvaliteeti. Ja kui Keskerakond ei saavuta Tallinnas absoluutset enamust, siis nii juhtubki," muheleb Ansip.

Peaminister ütleb, et talle on näiteks absoluutselt vastuvõetamatu, kuidas hädalistele ostetakse 500 000 krooni eest küttepuid ja söögikartulit, kuid ostu reklaamitakse linnapildis kahe miljoni krooni (!) eest.

"Meie ei reklaami riigi tasandil ühegi krooni eest, et oleme toimetulekutoetustele eraldatavat summat suurendanud," prahvatab valitsusjuht.

Ansip kiidab ka Eesti inimesi, kes hoolimata kehvavõitu ilmast hoolega valimas käisid ja viimaste aastate suurima valimisaktsiivsuse välja võlusid.

"Meil siin armastatakse rääkida, et rahvas on riigist ja võimust võõrandunud. Tänased valimised näitasid, et tegelikult sarnaneme põhjamaalastega, kes kohusetundlikult enda kodanikukohust täidavad, kelle nende kodumaa korda läheb ja kes soovivad protsessides kaasa rääkida," kiidab Ansip alamaid.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
18. October 2009, 23:50
Otsi:

Ava täpsem otsing