Pank: eesmärgiks pole laenamist elavdada

25. oktoober 2009, 15:25

Bigbanki juhatuse esimehe Targo Rausi sõnul
pole pangal eesmärgiks laenamist elavdada, sest tarbijate kindlustunde langus on
sedasorti muutus, mida üksik turuosaline muuta ei saa.

Tarbimislaenude väljastamist elavdaks ennekõike tarbijate kindlustunde (consumer confidence) kasv, mis turgutab jaekaubandust ja üldist tarbimist ning läbi selle ka tarbimise finantseerimist, märkis Raus.

"Bigbank ei ole seadnud endale eesmärgiks laenamist elavdada, sest tarbijate kindlustunde langus on sedasorti muutus, mida üksik turuosaline muuta ei saa. Pigem tuleb oodata üldise majanduskeskkonna paranemist," lisas pangajuht.

Bigbanki kasum oli III kvartalis 37,8 milonit krooni ja 9 kuu kasum kokku 109 miljonit krooni. "See on küll väiksem, kui mõned aastad tagasi, aga arvestades üldist majanduskeskonda on see kindlasti rahuldav tulemus. Erilisi üksikuid murekohti välja ei tooks. Majandussuritise tingimustes on varasemast olulisem mobiilsus ja paindlikus turu muutustele reageerimisel," märkis Raus.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
27. October 2009, 11:08
Otsi:

Ava täpsem otsing