Rahakalender: Tõehetk: Kas Leedu majandus on Eestil eest ära rebinud?

ÄP 30. oktoober 2009, 00:00

Teisipäeval avaldatud Leedu statistikaameti numbrid näitasid, et meie kaugem lõunanaaber on astunud masust väljatulekul ühe tõsiselt pika sammu. Majanduslanguse number oli kolmandas kvartalis tervelt 5 protsendipunkti kõvem kui kvartal varem ja koguni 10 protsendipunkti tugevam kui Danske Marketsi analüütikute ootused.

Kas Eesti ja Läti suudavad samavõrd võimsalt rahvast üllatada, selgub juba novembri esimeses pooles. Juhul kui mitte, on kaks võimalust. Esiteks, Leedu on leidnud majanduskasvu mootori, millest isegi analüütikud ei suuda läbi hammustada, aga see toimib. Teine variant on, et Leedu statistikaamet pani 14,3% suurust majanduslanguse numbrit avaldades millegagi täielikult puusse, millele viitab jõuliselt ka Danske Markets.

Kas Leedu majandus on kasutanud dopingut või mitte, on küsimärgi all, aga igatahes on märk, millest välisinvestorid juhinduvad, maha pandud ning selle kõrvale oleks meil vaja hädasti vähemalt samaväärset numbrit.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
24. November 2011, 18:17
Otsi:

Ava täpsem otsing