Swedbank hüvitab tekitatud kahju ka fondi vahetajatele

ÄP 30. oktoober 2009, 00:00

Swedbank Investeerimisfondid on koostanud ja kooskõlastanud finantsinspektsiooniga kava, kuidas toimub Private Debt Fondi osaku puhasväärtuse kolmanda kvartali jooksul toimunud muutuse taastamine fondi klientidele, sealhulgas pensionifondidele, teatas pank eile. Eesmärk on tasuda vahe veel selle aasta lõpuks, täpsema info protsessi kohta saavad kliendid lähinädalatel.

Pensionifondide klientide jaoks tähendab puhasväärtuse taastamine seda, et nende fondiosaku väärtus tõuseb ja tänu sellele suureneb ka pensionivara väärtus, selgitas pank. Tegemist ei ole rahalise hüvitusega. Osaku puhasväärtuse tõusust saavad osa ka need kliendid, kes on andnud sisse pensionifondi vahetamise taotluse.

Swedbanki pensionifondid väljuvad aasta lõpuks Private Debt Fondi rämpsvõlakirjafondist, mille järsust allahindlusest said teiste osakuomanike kõrval 53 miljonit krooni kahju ka Swedi enda pensionifondid. Kokku kadus septembri lõpus ümberhindluse tulemusena fondist 120 miljonit krooni.

Mullu kompenseeris avalikkuse survel osakuomanikele tekitatud kahju SEB Likviidsusfond.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
24. November 2011, 18:17

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing