USA börs ületas analüütikute ootused

30. oktoober 2009, 13:14

Maailma suurim börsihaldaja NYSE Euronext
teatas täna oma kolmanda kvartali kasumi 28protsendilisest langusest, mis ületas
siiski analüütikute ootused, kirjutab Bloomberg.

Kasum langes 125 miljoni dollarini ehk 48 sendini aktsia kohta aastataguselt 174 miljonilt dollarilt, mis aktsiakasumiks teeb 66 senti. Kui jätta kõrvale mõned kulud, olid kasum 53 senti aktsia kohta ning ületas sellega analüütikute 46sendilise ootuse.

NYSE Euronext kauplemise turuosa USA aktsiatega langes septembris aastataguselt 34,3 protsendilt 28 protsendini, kui võimust võtsid Euroopa börsid. NYSE Euronext tegevjuht Duncan Niederauer on aina enam teinud oma suurimatele klientidele allahindlusi ja langetanud ka kauplemishindu optsioonidele, et suuta võistelda oma Euroopa ja USA nooremate konkurentidega.

Ettevõte plaanib müüa ka oma futuuridega kauplemise platvormi NYSE Liffe pankadegrupile. Niederauer on hoolega koomale võtnud ka kulusid ning muuhulgas koondas sel aastal juba 62 töötajat. Eelmisel aastal kaotas töö 230 inimest ning Niederauer teatas, et läheneb oma eesmärgile säästa aastas kulude pealt 175 miljonit dollarit.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
30. October 2009, 13:14
Otsi:

Ava täpsem otsing