Taksojuhid homme linna vastu kohtus

01. november 2009, 12:59

Tallinna halduskohtus tulevad homme
arutusele taksojuhtide kaebused Tallinna linnavalitsuse korralduse vastu,
millega anti Viru taksopeatus rendile Tulika taksole.

Eesti Taksojuhtide Liidu juhatuse liige Lembit Poolak ja Toivo Kadu kaitsevad seal end kui ettevõtjad, kaudselt aga kõigi käesoleva aasta märtsis protesti avaldanud 475 taksojuhi ja firmade huve, teatati pressiteates.

Tänavu 16. märtsil avaldasid 475 taksojuhti, 17 taksofirmat ja kaks MTÜ-d protesti Tallinna linnavalitsuses kavale rentida ühele ettevõtjale linna avalik maa taksopeatuseks.

Taksojuhid ja firmad leiavad, et linna avalikul maal asuvate taksopeatuste kui ühistranspordi infrastruktuuri objektide rendileandmine ühele konkreetsele ettevõtjale rikub põhiseadusega neile garanteeritud ettevõtlusvabadust ja ettevõtjate võrdse kohtlemise printsiipi. Taksojuhtide hinnangul on see ka vastuolus konkurentsiseaduse põhimõtetega, ühistranspordiseaduse ja tema alusel vastuvõetud õigusaktidega.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
01. November 2009, 15:11
Otsi:

Ava täpsem otsing