BÖRS: Pidu Tänaval

09. november 2009, 23:24

Wall Streetil oli täna tõeline pidupäev,
olulised aktsiaindeksid kerkisid kaks protsenti.

Dow Jonesi tööstuskeskmine tõusis 2,03 protsenti 10227,24 punktini. Nii kõrge oli maailma enimjälgitav aktsiaindeks eelmise aasta oktoobris. S P 500 indeks hüppas koguni 2,22 protsenti 1093,09 punktini ning peamiselt tehnoloogiasektori hinnaliikumist peegeldav Nasdaqi koondindeks 1,97 protsenti 2154,06 punktini.

Hinnaralli algas juba kauplemispäeva algusest tänu G20 rahandusministritele ning keskpankuritele, kes kinnitasid nädalavahetusel, et riigid jätkavad majanduse stimuleerimist kuni kriisi lõpliku lõpuni.

Paljuski andis hinnarallile hoogu juurde dollari järsk nõrgenemine, mis kergitas toorainete hindu (kulla hind kerkis rekordilise 1101,40 dollarile unts ning nafta hind tõusis taas pea 80 dollarile barrel).

Kuna sel nädalal on vähe uudiseid, „olid psühholoogilised tegurid ning tehnilised tasemed need, mis 70-80 protsendi ulatuses vedasid turgu, lausus investeerimisportaalile CNNMoney Financial Enhancement Group analüütik Joe Clark.

Clarki sõnul loob turg iseenda psühholoogiat. „Te ei lähe ju poodi ning ei maksa mitte kunagi rohkem lihtsalt sellepärast, et keegi teine teeb nii. Aga nii juhtub aktsiaturgudel – just see juhtus täna pärast G20-t,“ lisas ta.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
09. November 2009, 23:24
Otsi:

Ava täpsem otsing