Rootsi valitsus tõstis SKP prognoosi

09. november 2009, 11:07

Rootsi valitsus tõstis täna riigi
majandusprognoosi, ennustades selleks aastaks SKP langust 4,9% varasema 5,2%
asemel ning tuleval aastal 2% suurust kasvu.

Aastatel 2011 ja 2012 kasvab majandus juba 3,4% ja 3,3%, vahendas Rootsi uudistebüroo Direkt.

„Maailm on kriisi järel jalgadele maandunud,“ ütles Rootsi rahandusminister Anders Borg täna optimistlikumat prognoosi esitledes. „Arengute üle Rootsi majanduses on põhjust optimistlikuma olla.“

Tööpuudus kasvab tänavu 8,5%le varem oodatud 8,9% asemel.

Oluliselt optimistlikum on Rootsi valitsus tuleva aasta suhtes – eelmise prognoosi järgi oodati tuleval aastal vaid 0,6% suurust kasvu. Tööpuudus on ka uue prognoosi 10,7% juures kõrge, kuid veidi madalam kui varem tulevaks aastaks ennustatud 11,4%.

„Me oleme suutnud vältida depressiooni ja meid pole tabanud panganduskriis. Majanduspoliitika peab aga ka edaspidi olema tugevalt ekspansiivne, et me suudaksime vältida kõrge tööpuuduse juurdumist,“ ütles Borg.

Jätkuvalt johtub Rootsi majandusele tõsisemaid riske majandusraskustest Balti riikides ning võimalikust finantskriisi uuest lainest. Heas seisus riigifinantsid ning elanike säästud annavad aga Rootsile paljude teiste riikidega võrreldes olulise paremuse.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
09. November 2009, 12:27
Otsi:

Ava täpsem otsing