Fondivalitsejad lahkuvad Londonist

Romet Kreek 12. november 2009, 12:43

Londonis tegutsev hedge fondikompanii BlueCrest Capital Management, mis valitseb umbes 15,4 miljardi dollari ulatuses fonde, plaanib viia seoses tõuvate maksude ja regulatsiooniga osa kontorist Londonist Genfi, vahendab Bloomberg.

Umbes 50 töötajat võivad liikuda. Ettevõttel on Londonis umbes 300 töötajat.

Just seda liiki fondid plaanivad lahkuda Suurbritanniast ja liikuda Šveitsi, kuna valitsus plaanib tõsta suure tulu teenijatele maksumäärasid ning Euroopa regulaatorid tahavad kehtestada uued reeglid enam kui 100 mln euro suurustele fondidele. London on hinnanguliselt Euroopa 400 miljardi eurose hedgefonditööstuse süda, kus valitsetakse üle 80 protsendi varadest.

BlueCrest järgib Euroopa suurima hedgefondivalitseja Brevan Howard Asset Managementi eeskuju, kes teatasid septembris Šveitsis kontori avamisest.

Suurbritannia valitsus valmistub tõstma residentide, kes teenivad aastas vähemalt 150 000 naela, maksumäära 40 protsendilt 50 protsendile.

Euroopa Liit valmistab ette hedge fondide reegleid, mis piiravad seda, kui palju võib laenu võtta ning sunnivad neid kasutama Euroopas asuvate pankade teenuseid. Londoni linnapea Boris Jahnson ütles, et uued reeglid lasevad teistel riikidel nagu Šveits saada äri ja töökohad, mis muidu jääksid Euroopa liitu.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
25. November 2009, 19:27

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing