Pihl: korruptsioon võib isegi kasvada

Anne Oja 17. november 2009, 19:59

Tallinna abilinnapea ja endine siseminister Jüri Pihl ütles Äripäeva päevaküsimusele vastates, et tema hinnangul tuleks korruptsiooniga võidelda läbipaistva asjaajamise ning kiire uurimisega. Vastasel korral tekib korruptsiooni juurde.

"Seda saab vähendada sedasi, kui riik ja omavalitsus ajavad oma asju läbipaistvalt ja ausalt ning inimestele arusaadavalt," rääkis Pihl.

"Teiselt poolt, kui on sellised juhtumid, mis on kriminaalse maiguga, tuleb neid menetleda kiiresti, et nad ei jääks aastateks venima," lisas ta.

"Kui vaatame, mis riigisektoris viimastel kuudel on toimunud: kõrged mereväelased on kahtluse all, kõrgete poliitikute protsess käib, küll vanas asjas,  jne. Võib-olla sellist kriminaalset poolt hakkab riigisektoris isegi rohkem tekkima kui varem oli, mis ei tähenda, et kohalikus omavalitsuses need riskid välistatud oleks," arvas endine siseminister.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
17. November 2009, 19:59
Otsi:

Ava täpsem otsing