Kapo pidas kinni pistisekahtlusega ametniku

Kaisa Gabral 19. november 2009, 17:01

Kaitsepolitseiamet pidas korduvas pistise võtmises kahtlustatavana kinni keskkonnaministeeriumi ametniku Kristo Kärmase.

Kahtlustuste kohaselt tagas ametnik ühele eraettevõttele osavõtu ametniku töövaldkonda kuuluvas riigihankes ning teisele eraettevõttele toetuse, olles üheks hindajaks toetuse taotluse rahuldamisel, teatas riigiprokuratuur. Vastutasuks tellisid eraettevõtted riigihanke täitmisel omakorda töid nõunikuna töötanud Kärmase varjatud osalusega ettevõttelt.

Ametniku tegevuse suhtes on alustatud kriminaalmenetlust ja ta on tunnistatud kahtlustatavaks Karistusseadustiku § 293 lg 2 p 1 järgi kvalifitseeritavate kuritegude toimepanemises (korduv pistise võtmine).

Uurimist juhib riigiprokuratuur ja viib läbi kaitsepolitseiamet.

 

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    24. November 2009, 21:00
    Otsi:

    Ava täpsem otsing