Silvano kasum vähenes 89%

Romet Kreek 24. november 2009, 12:37

Silvano FG kolmanda kvartali kasum kukkus aastaga 88,8 protsenti ja ulatus 8,4 mln kroonini, teatas ettevõte börsile.

Kasumi kukkumise põhjus oli selles, et mullu kolmandas kvartalis sai ettevõte 60 mln krooni kasumit valuutakursimuutustest, nüüd aga 5,1 mln krooni kahjumit.

Käive jätkuvatest tegevustest kahanes 23,4 protsenti, 329 mln kroonile.

2009. aasta III kvartalis parandasid hooajalised faktorid tarbimisnõudlust peamistel Silvano Fashion Group’i pesuturgudel. Majandus kontserni põhiturgudel (Venemaa ja Valgevene) näitas stabiliseerumise ja taastumise märke. Alates maist 2009 on tarbimisnõudlus taastunud. Tarbijad on kohandanud oma kulutusi vastavalt uutele turu- ja hinnatingimustele. Kohalikud valuutad, välja arvatud Ukraina grivna, on euro ja USD suhtes stabiliseerunud. Ukrainas takistab valuutakursi kõikumine ja poliitiline õhkkond endiselt majanduse ja tarbimisnõudluse taastumist riigis.

Jaemüügitegevus Valgevenes kasvasid 30,7% väljendatuna kohalikus valuutas ja 3,2% väljendatuna eurodes, võrreldes 2008. aasta III kvartaliga. Venemaal saavutas kontsern jaemüügi kasvu, võrreldes 2008. aasta vastava perioodiga. Pesu jaemüük Balti riikides vähenes 31,9%, võrreldes 2008. aasta III kvartaliga.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
28. November 2009, 11:01
Otsi:

Ava täpsem otsing