BÖRS: Vietnam andis dongile hoobi

Romet Kreek 25. november 2009, 10:45

Juba mitmendat päeva üle fooni kukkunud Vietnami aktsiaturul on ka põhjus. Vietnami keskpank devalveeris rahvusvaluuta dongi ja tõstis intressimäära, kuna inflatsioon kasvab nagu ka väliskaubanduspuudujääk.

Vietnami ametlik homse päeva valuutakurss on 5,2 protsenti tänasest madalamal. Täna maksab ametliku kursi alusel USA dollar 17 034 dongi, homne kurss on 17 961 dongi, kirjutab Bloomberg. Alates homsest piiratakse dongi kõikumisvahemiku USA dollari vastu seniselt viielt protsendilt kolmele protsendile. Baasintressi tõsteti esmakordselt pärast jaanuari ja selleks on seitsme protsendi asemel kaheksa protsenti.

Valuutaturul maksis USA dollar 17 884 dongi.

Asepeaminister Nguyen Sinh Hung ütles, et aasta lõpuks võib inflatsioon kiireneda kuue protsendini.

Vietnami VN aktsiaindeks tegi enam kui seitsme kuu suurima kukkumise Ho Chi Minh City börsil. Aktsiaturg kukkus 4,5 protsenti, 503,41 punktile, kuna kardetakse intressitõusu. Tegemist on indeksi kolme kuu madalama tasemega.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
27. November 2009, 21:51
Otsi:

Ava täpsem otsing